Uitgelicht bericht

Project: Kunstfietsen Eijsden-Margraten

Zwerffietsen krijgen een tweede leven; ze worden opgeknapt, in een grijze basiskleur geschilderd en dan met de nieuwe eigenaar via een workshop (verzorgd door de Verfraaiers) van een mooi kleurrijk ontwerp voorzien.

Het KunstFietsen-plan is ontstaan uit het programma ‘CIRKEL culturele milieuprojecten’. Dit programma moedigt een duurzame manier van leven en ondernemen aan en omarmt vernieuwende projecten rondom kunst, cultuur, natuur, milieu en leefomgeving.

CIRKEL is onderdeel van het programma Kunst & Cultuur van Gemeente Eijsden-Margraten en wordt mogelijk gemaakt door de Nedvang subsidie.

Dit is een doorlopend project; klik op de foto om de verschillende workshops en daaruit voortgekomen Kunstfietsen te bekijken.

Kunst-O-Maat

De Kunst-O-Maat, te vinden in de PLUS supermarkt in Eijsden, is een gerecyclede vintage sigarettenautomaat. Deze biedt een wisselende collectie van acht kleine, speciaal hiervoor gecreëerde kunstwerkjes. De kunstenaars wonen/werken in de gemeente of gebruikten de omgeving als inspiratiebron. De kunstwerkjes ‘vertellen’ dus verhalen over onze streek. Laat u voor de symbolische prijs van €4 verrassen door lokale kunst!

De automaat is beschilderd door de Verfraaiers en van stickers voorzien door Karin Winkelmolen. Klik hier voor foto’s van het proces.

Pleinschildering AZC Baexem

In opdracht van de Vrolijkheid hebben de Verfraaiers een pleinschildering aangebracht bij het AZC in Baexem. Dit ter verfraaïng en om de kinderen meer spelvormen aan te bieden.

Dit project is afgerond!

Klik op de foto voor een overzicht van de werkzaamheden.

Verfraai Mariaberg!

De Verfraaiers vragen je input om Mariaberg te helpen verfraaien!

Tijdens het Beestenfeest op 13 oktober zijn al enkele ontwerpen gemaakt. Die resultaten zie je hieronder:

Deze ontwerpen worden meegenomen in het ontwerpproces, in samenwerking met Trajekt.